Hannover: Een aantal van de mooiste bezienswaardigheden op een rij

Relevante artikelen

Als u nog tijd over heeft tijdens uw bezoek aan Duitsland, moet u zeker Hannover bezoeken. Het is de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen en de derde grootste stad van Noord-Duitsland. In deze stad is veel te doen en te zien. Maar voordat u plannen maakt, moet u wat informatie over de stad weten.

Wandel bijvoorbeeld een paar uur door de vele parken van de stad. De stad heeft het grootste gemeentelijke bos ter wereld, met een oppervlakte van enkele honderden hectare. De stad herbergt talloze parken waar de lokale bevolking en toeristen samenkomen. Bezoekers kunnen ook een sport uitproberen, zoals zeilen of kajakken. Als u in de zomer op bezoek bent, kunt u de hele dag genieten van het kunstmatige meer en het festival. Het park is ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan festivals, zoals de International Fireworks Competition.

Als u van kunst houdt, moet u een bezoek brengen aan het Furstenhaus Herrenhausen-Museum, gevestigd in een mooi oud gebouw uit de 18e eeuw. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie sculpturen, meubels en schilderijen uit deze periode. Daarnaast is Hannover beroemd om zijn prachtige meer, de Maschsee. Dit meer is twee keer zo groot als Central Park in New York. In bepaalde weekenden tijdens de zomer kunt u het Maschsee-festival bijwonen, een van de vele leuke evenementen die in de stad worden gehouden.

U kunt ook een bezoek brengen aan het Leine-paleis, het parlementsgebouw van de stad. Dit gebouw dateert uit de 17e eeuw en was de koninklijke residentie van hertog George von Calenberg. Het neoklassieke ontwerp werd in 1817 toegevoegd. Het is de perfecte plek voor een buitenmaaltijd of een romantische avond. U kunt ook een bezoek brengen aan het operagebouw van Hannover aan de Georgstrasse. Als je met een groep reist, probeer dan eens een rondleiding langs de historische bezienswaardigheden van de stad.

De stad is ook beroemd om de Nanas-beelden van Niki de Saint Phalle, die voor het eerst werden bekritiseerd door de lokale bevolking toen ze in de jaren zeventig werden geïnstalleerd. De beelden zijn nu echter een populaire fotomoment en zorgen voor leuke souvenirs voor toeristen.

Ondanks het feit dat de meeste gebouwen van de stad dateren uit de veertiende eeuw, heeft Hannover een aantal fascinerende bouwwerken die dateren uit de Middeleeuwen. Een daarvan is de 14e-eeuwse Marktkirche, met zijn vierpuntige gevels en indrukwekkende gotische architectuur. Terwijl de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, werden veel van de gebouwen gereconstrueerd en gerestaureerd. Het stadhuis toont foto’s van Hannover voor en na de oorlog.

De stad is een knooppunt voor treinverbindingen voor het hele land, dus als u met de trein reist, kunt u de trein nemen naar Hannover Hauptbahnhof om de stad te verkennen. En wat je allemaal kunt verwachten tijdens je bezoek ontdek je in het onderstaande artikel!

Algemene informatie bezoek aan Hannover

Als u van plan bent een bezoek te brengen aan Hannover, moet u een bezoek brengen aan de Tiergarten van de stad, ook wel de ‘groene long’ van de stad genoemd. Het park heeft een prachtig landschap en een oude windmolen, en is een geweldige plek om een ​​ontspannen wandeling of fietstocht te maken. Hannover heeft een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder 200 edelherten, wilde paarden en varkens.

Het Bell’ARTE-museum is een andere geweldige plek om te bezoeken. Het heeft een eigen boekwinkel waar u meer te weten kunt komen over de aanbevolen artiesten. Het heeft ook een restaurant met een groot terras aan de rivier. Het is al meer dan 20 jaar een nietje in de eetcultuur van Hannover en heeft het hele jaar door zitplaatsen in de tuin. U kunt buiten zitten en genieten van het uitzicht, of u kunt ervoor kiezen om te dineren in een gezellig restaurant.

Als je tijd hebt, moet je ook het nieuwe stadhuis bezoeken. Dit herkenningspunt van de stad werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd en heeft een gebogen lift die in een hoek van 17 graden kantelt. Deze lift brengt je naar een uitkijkplatform met heldere ramen. U kunt de stad van bovenaf zien, evenals de Maschsee en de Harz.

Het Leineschloss-mausoleum is een van de meest populaire attracties van de Georgengarten. Het bevindt zich in de Berggarten en werd gebouwd voor Henry VIII. Het is optisch uitgelijnd met de Grote Fontein en Schloss. Een bezoek aan het mausoleum van Henry VIII is een andere geweldige ervaring in Hannover. Het mausoleum van de familie Schaumburg-Lippe ligt vlakbij, en het is een indrukwekkend bouwwerk.

Het Eilenriede-museum is een belangrijk historisch monument in Hannover. Het vertelt de complexe geschiedenis van de stad. Het museum behandelt de Middeleeuwen, het Welfenhertogdom, het Vorstendom Calenburg, het koninklijk huis van Hannover en het plattelandsleven in Nedersaksen.

Staatsmuseum van Nedersaksen

Als u van plan bent een bezoek te brengen aan het Staatsmuseum van Nedersaksen in Hannover, neem dan zeker de tijd om de collectie te verkennen. Er zijn hier veel verschillende stukken te zien, waaronder middeleeuwse manuscripten, textiel en emailwerk. Er zijn ook meer dan honderdduizend munten te zien die meer dan duizend jaar beslaan! Als u tijd heeft, moet u ook een bezoek brengen aan het Maschsee-meer van de stad, dat 78 hectare beslaat en vele watersporten biedt.

Het Staatsmuseum van Nedersaksen, tegenover het nieuwe stadhuis, is een historisch centrum met een breed scala aan kunst- en archeologische tentoonstellingen. Het museum heeft een Staatsgalerij met kunstwerken uit de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Er zijn ook galerijen gewijd aan natuurlijke historie, etnologie en dieren uit de regio Nedersaksen. Het Staatsmuseum van Nedersaksen was oorspronkelijk bekend als het Museum voor Kunst en Wetenschap, dat in 1856 werd geïntroduceerd.

Voor wie van het buitenleven houdt, biedt de regio rond de musea van Hannover volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Wandelschoenen en fietsen zijn ideaal om de omgeving te verkennen. In de zomer kunt u zelfs genieten van de bezienswaardigheden door in de zon te zonnebaden. Als alternatief bieden de historische gebouwen van de stad een aantal uitstekende openluchtactiviteiten.

In het natuurhistorisch gedeelte van het museum kun je een levensgroot dinosaurusmodel zien. Dit is geen nauwkeurige reconstructie volgens moderne paleontologische normen, maar het geeft je wel een idee van hoe soorten door de eeuwen heen zijn veranderd. Andere exposities zijn onder meer geologische, botanische en zoölogische collecties. U kunt zelfs meer te weten komen over de oergeschiedenis van Nedersaksen, inclusief de heidevelden en het Harzgebergte. De Noordzeekust is een ander boeiend onderdeel van het museum.

Als u de unieke tentoonstellingen van het museum wilt ervaren en wilt genieten van heerlijk eten en drinken, is het Sprengel Museum een ​​uitstekende plek om te bezoeken. Het museum beschikt over 37 tanks gevuld met verschillende soorten vis, evenals haaien, krokodillen en octopus. Naast de tentoonstellingen van het museum heeft de Sprengel een café met een groot terras aan de rivier. Dit restaurant is al meer dan 20 jaar toonaangevend in de eetcultuur van Hannover. Het restaurant biedt het hele jaar door zitplaatsen in de tuin.

Dit museum werd geopend in 1979 en is een van de belangrijkste centra voor moderne kunst in Duitsland. Het Sprengelmuseum is gehuisvest in een neorenaissancistisch gebouw. Het museum toont een interessante collectie kunst uit negen eeuwen en herbergt ook prehistorische menselijke overblijfselen.

De Aegidienkirche is een ander belangrijk bouwwerk in Hannover. Het werd voltooid in 1347 en behoorde vroeger tot de Lutherse kerk. Na de Tweede Wereldoorlog liep de kerk zware schade op, maar werd uiteindelijk herbouwd en is nu de thuisbasis van een beroemd koor en barokorgel. De kerk herbergt ook fragmenten van de St. Gall-kapel, die op de plaats werd gebouwd. Vroeger bedekten grafstenen de vloer. Gelukkig zijn deze sindsdien allemaal verwijderd en zijn nu alleen de beroemde graven bewaard gebleven.

Een bezoek aan de Tiergarten

Een bezoek aan de Hannover Tiergarten is een must voor iedereen die Duitsland bezoekt. Het is een weelderig, schaduwrijk groen park dat een perfecte plek is voor een familiepicknick. Bezoekers kunnen genieten van het groen en picknickplaatsen of genieten van het culturele aanbod van de stad in de vele musea, winkels en galerieën. Hier zijn een paar dingen die u moet weten voordat u een bezoek brengt.

Er is een oude eik bij de ingang. Het uitgestrekte bosgebied herbergt zo’n 400-500 jaar oude eiken. De Tiergarten is nog steeds een actief wildreservaat, met verblijven voor wilde zwijnen en andere wilddieren. Er zijn ook een verscheidenheid aan vogels en zeldzame vleermuizen. Bezoekers kunnen genieten van het kijken naar hen vanuit de tuinhuisjes van het park.

Het kunstmatige meer in Hannover is de perfecte plek voor wateractiviteiten. Of u nu wilt genieten van een ontspannen wandeling of een partijtje tennis wilt spelen, het water is een geweldige plek om te sporten. In de zomer is het meer een geweldige plek om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Naast het meer kunt u een bezoek brengen aan het Sprengel Museum en genieten van de meerfestivals van de stad. Aan het eind van de dag zul je blij zijn dat je dit park hebt bezocht.

Deze dierentuin is de op vier na oudste en meest verbazingwekkende dierentuin van Duitsland. Het is mogelijk om over het vijf kilometer lange pad te lopen en de verschillende secties te verkennen, waaronder de Afrikaanse savanne, het Indiase regenwoud, de Outback-boerderij en de Canadese Yukon-baai. Er zijn uiteraard veel dieren en het hele park is gevuld met verschillende soorten, elk met zijn eigen unieke karakter.

Als u tijd heeft, kunt u wat tijd besteden aan het bekijken van het oude stadhuis en enkele van de andere historische gebouwen in de omgeving. Een van de hoogtepunten is de neogotische marktfontein. Dit 15e-eeuwse gebouw werd gebouwd in het begin van de 15e eeuw en werd halverwege de 19e eeuw van de ondergang gered. Tegenwoordig doet het gebouw dienst als kunstgalerie en restaurant. U kunt ook genieten van een kopje koffie in de gezellige cafés in de oude binnenstad.

Een bezoek aan het Hansapaleis is een andere must-do in Hannover. Dit 18e-eeuwse paleis was ooit het zomerverblijf van de koninklijke familie. Het werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd herbouwd in 2012. Dit gebouw herbergt nu het Museum van de Hansa, met een verzameling artefacten uit het barokke tijdperk. Het museum heeft ook een boekwinkel en een café. Er zijn veel andere historische gebouwen op loopafstand van de Hannover Tiergarten.

Er is veel te doen in het bos van Hannover. U kunt een fietstocht maken of uw wandelschoenen meenemen. U kunt de dag doorbrengen met het bewonderen van de bezienswaardigheden en de rustige sfeer. De open ruimtes zijn ook ideaal om te zonnebaden. Er zijn veel plekken om te picknicken en te genieten van het culturele aanbod van de stad. Naast het genieten van de cultuur van de stad, biedt Hannover ook winkels van wereldklasse.

Het Luftfahrtmuseum Hannover-Laatzen

Als je een geschiedenisfanaat bent, staat een bezoek aan het Luftfahrtmuseum Hannover-Laatze misschien op je lijst met must-sees. Het museum beschikt over 36 gerestaureerde vliegtuigen, waaronder zeldzame voorbeelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Je kunt ook realistische modellen van straal- en zuigermotoren bewonderen terwijl ze aan het plafond hangen. Het museum heeft een speciale sectie gewijd aan vrouwen in de luchtvaart. Naast vliegtuigen toont het museum ook een collectie vliegtuigen uit de begintijd van de luchtvaart.

Na een bezoek aan het museum, wil je misschien de oude binnenstad verkennen. Dit prachtige plein herbergt verschillende opmerkelijke gebouwen. Het vijftiende-eeuwse oude stadhuis is een geweldige plek om rond te lopen en te verkennen. De neogotische marktfontein is een hoogtepunt. Als je tijd hebt, moet je ook een bezoek brengen aan de Herrenhausen-tuinen en de Maschsee, twee grote kunstmatige meren in Hannover.

Het World of Flying Museum beschikt over vliegtuigen en triebwerks. Het heeft een oppervlakte van meer dan duizend vierkante meter en is een fascinerende plek om de geschiedenis van vliegreizen te leren kennen. Het museum is gratis, maar sommige bedrijven kunnen tijdelijk gesloten zijn vanwege wereldwijde gezondheids- en veiligheidsproblemen. Als u meer dan één vliegtuig wilt zien, is een bezoek aan het Luftfahrtmuseum wellicht de moeite waard. Terwijl je daar bent, zul je misschien merken dat je een hernieuwde waardering hebt voor de vliegtuigen die uit de lucht zijn gekomen en gegaan.

De geschiedenis van de luchtvaart is goed vertegenwoordigd in het Luftfahrtmuseum Hannover-Laatz, dat chronologisch is georganiseerd. U kunt uw reis beginnen met de eerste heteluchtballon en uw bezoek beëindigen met de heropleving van de burgerluchtvaart na de Koude Oorlog. Door het hele museum leer je meer over de ontwikkeling van verschillende vliegtuigen en hoe deze in de toekomst kunnen worden ingezet. Er zijn verschillende tentoonstellingen gewijd aan verschillende tijdperken van de luchtvaart, waaronder de ontwikkeling van straalmotoren, helikopters en vliegtuigen.

Sprengel Museum

Als u meer wilt weten over moderne kunst, moet u een bezoek brengen aan het Sprengel Museum in Hannover. Dit museum, opgericht door de lokale industrieel Bernhard Sprengel, is een geweldige plek om te beginnen. De collectie omvat moderne kunst van Picasso, Chagall, Klee en Nolde. Er zijn ook werken van de dadaïstische kunstenaar Kurt Schwitter. Ook zijn er tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst in het museum.

Het Sprengel Museum is een van de belangrijkste musea van de stad en toont een verscheidenheid aan kunst uit de 20e eeuw. Het Sprengel Museum, opgericht in 1979, wordt beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende musea voor kunst van de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Het Sprengel Museum is vernoemd naar de oprichter, de Duitse chocoladefabrikant Bernhard Sprengel, die geld schonk om het museum op te richten. Het museum toont belangrijke werken uit de meeste tijdperken van de moderne kunst en staat bekend om zijn unieke collectie. De permanente collectie van het museum bevat werken van Pablo Picasso, August Macke en Max Beckmann.

De oude binnenstad van Hannover, gelegen aan de oevers van de Aller, is aangenaam om te voet te verkennen. Bezoekers kunnen ook een rondleiding krijgen door het parlementsgebouw van de staat, het Leine Palace, dat oorspronkelijk werd gebouwd in de zeventiende eeuw. Het Leine Palace werd later tussen 1817 en 1842 veranderd in neoklassieke stijl. Aan de overkant van de rivier kunt u de stad Celle bezoeken, een pittoreske gemeenschap aan de rivier met 400 vakwerkhuizen.

Een andere belangrijke bestemming in Hannover is de Marktkerk, die 97 meter hoog is. Binnen kun je een 15e-eeuws bronzen lettertype en een uit hout gesneden altaar uit 1480 bekijken. Je kunt ook naar de oude stad gaan, waar de marktplatz zich bevindt, en de Kramerstrasse is de hoofdstraat in de oude stad. Het is de thuisbasis van verschillende historische gebouwen, waaronder de neogotische marktfontein.

Als je een kunstliefhebber bent, wil je zeker dit historische museum van de stad bezoeken. Het Sprengel Museum is gevestigd in een van de oudste gebouwen van de stad en heeft een middeleeuwse versterkte toren. Het geeft u inzicht in de lokale geschiedenis. Het museum is dagelijks geopend en beschikt over een prachtige rozentuin. Het is een geweldige plek om een ​​middag door te brengen!

Bezoek aan de Berggarten

Een bezoek aan de Berggarten in Hannover is een geweldige manier om een ​​dag in de stad door te brengen. Bezoekers kunnen de historische Grote Tuin verkennen en genieten van een prachtige botanische tuin. De tuin is geëvolueerd van een eenvoudige moestuin naar een grote botanische tuin. Andere bezienswaardigheden in Hannover zijn de Georgengarten en Welfengarten, die zijn ontworpen in de Engelse tuinstijl.

Deze parken waren ooit een zomerverblijf voor het Koninklijk Huis van Hannover. De Grote Tuin werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar is op dezelfde plek en volgens de oorspronkelijke plannen herbouwd. Er is een ondergrondse gang die de zijvleugels van de tuinen verbindt.

Het stadsbos heeft een gevarieerd aanbod aan planten en bomen. Het is een van de grootste aaneengesloten stadsbossen van Europa. Door het hele park vind je grasvelden, waterpartijen, speeltuinen en historische gebouwen. Het bos was 600 jaar lang een beheerd bos, maar werd in de 19e eeuw voor het publiek opengesteld.

De Berggarten in Hannover is een idyllische plek om te ontspannen met een kopje koffie. Als je de stad voor het eerst bezoekt, breng dan zeker een bezoek aan de Ernst-August-Platz, een standbeeld van de vijfde koning van Hannover die regeerde tussen 1837 en 1851. Het bronzen beeld stelt Ernest-Augustus te paard voor en bevindt zich in huzaren opsmuk. Het bronzen beeld werd vervaardigd in 1861 en staat op een granieten sokkel met een opdracht aan de vader van het land.

De Berggarten herbergt verschillende interessante historische gebouwen. Het historisch museum herbergt het Herrenhausen Palace Museum en geeft informatie over het tijdperk van het barokke absolutisme in Hannover. Je kunt ook meer te weten komen over de legendarische keurvorstin Sophie en de polyhistor Gottfried Wilhelm Leibniz. Het is zeker een bezoek waard, zelfs als u alleen op bezoek bent om door het park te wandelen. En vergeet niet de botanische schoonheid van de stad in u op te nemen – u zult de tijd die u daar doorbracht nooit vergeten!

De Berggarten is een van de botanische schatten van Hannover. Het verleden als plantage voor zijderupsen is omgevormd tot een oase van botanische diversiteit. Een bezoek aan de Berggarten wordt je nooit beu! De geschiedenis is fascinerend en een reis waard als je van planten en natuur houdt. En als u van plan bent om Hannover in de zomer te bezoeken, moet u zeker de tijd nemen om de Grosser Garten te bezoeken.

Altes Rathaus

Als u in Hannover bent, moet u zeker een bezoek brengen aan het historische Altes Rathaus, of het oude stadhuis. Het oude stadhuis is gebouwd in de vijftiende eeuw en is gemaakt van rode baksteen. De locatie in het historische centrum samen met de Marktkerk maakt het een stadsoriëntatiepunt. Hoewel de buitenkant nogal saai is, is het interieur modern en bevat het een commerciële galerij, cadeauwinkels en een restaurant.

Het voormalige stadscentrum van Hannover was indrukwekkend, zoals te zien is op een kaart of maquette van de oude binnenstad. Het was het commerciële en sociale centrum van de stad, met het Kropcke (plein), de klok en het café als populaire ontmoetingsplaatsen in de stad. Het Altes Rathaus in Hannover is een van de vele plaatsen in de stad om te bezoeken, dus zorg ervoor dat u wat tijd vrijmaakt om de geschiedenis van deze stad te verkennen.

U kunt ook een bezoek brengen aan de moderne vestiging van het museum, het Kestner Museum, direct tegenover het nieuwe stadhuis. Hier kunt u verschillende belangrijke collecties oude kunst zien. Er zijn hier ook indrukwekkende collecties van Duitse oude meesters en impressionistische werken te zien. Naast het historische gebouw herbergt het museum ook verschillende lokale oudheden en een verscheidenheid aan moderne kunst. Het museum heeft een aantal educatieve workshops voor kinderen en organiseert muziekconcerten en literaire evenementen.

Nadat je het Altes Rathaus hebt bezocht, kun je een wandeling maken door de stad Tiergarten, ook wel bekend als de “groene long” van Hannover. Het park, dat oorspronkelijk werd aangelegd in 1679, heeft veel prachtige bomen en een overvloed aan dieren in het wild, waaronder 200 edelherten, wilde paarden en varkens. U kunt ook een operavoorstelling of een popconcert bijwonen in het Staatstheater van Nedersaksen.

Nadat u klaar bent met het verkennen van het oude stadhuis, kunt u genieten van een excursie naar het nabijgelegen Eilenriede-bos. Het Eilenriede Municipal Forest beslaat meerdere hectare en is een van de grootste binnenstedelijke bossen van Europa. Het bos heeft tal van cafés en informatieposten voor bezoekers, en er zijn ook boswandelingen en een uitgebreide speeltuin. Het bos van Eilenriede is ook de thuisbasis van verschillende soorten herten, hazen, vleermuizen en marters.

Naast het prachtige Altes Rathaus en zijn talloze andere historische bezienswaardigheden, heeft Hannover ook een interessant en goed samengesteld historisch museum. Als je van geschiedenis houdt, is dit een must-see, aangezien de versterkte toren van de oude stad rond de eeuwwisseling van de 12e eeuw werd gebouwd. Dit museum biedt een diepgaande kijk in de lokale geschiedenis en zal uw bezoek onvergetelijk maken.

Herrenhuser-tuinen

Een bezoek aan de Herrenhuser-tuinen in Hanover is een geweldige manier om te ontspannen en te verjongen. De tuinen behoren tot de mooiste van Europa en hebben drie verschillende stijlen tuinkunst. De grotere tuin heeft barokke versieringen en prachtige fonteinen, terwijl de kleinere, meer intieme Kleiner Garten moderne kunstinstallaties van Niki de Saint Phalle heeft. Hoewel het Herrenhausen-paleis tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, wordt het terrein in oude glorie hersteld.

park is bereikbaar per trein en tram. Tijdens het zomerseizoen worden de tuinen verlicht in de schemering. De verlichtingen worden begeleid door muziek uit de baroktijd. Er zijn verschillende restaurants en cafés buiten de tuinen en het openbaar vervoer van de stad is handig.

Een bezoek aan de Herrenhuser-tuinen in Hannover is een must voor iedereen die naar Hannover reist. De formele barokke tuinen zijn een bezoek waard, en u kunt ook de overblijfselen van de koninklijke familie zien. De botanische Berggarten is een even prachtige plek om te bezoeken, en het Sea Life Centre is een moderne toevoeging. Je krijgt ook de kans om prachtige bloemen in kassen te zien en je zult versteld staan ​​van de verscheidenheid aan dieren en planten die te zien zijn.

Tijdens een bezoek aan de Herrenhuser-tuinen in Hannover kunt u het mausoleum van de koninklijke familie bezoeken, het oudste van Duitsland en het mooiste van Europa. U kunt ook een bezoek brengen aan de andere beroemde tuinen van de stad, waaronder de Hofgarten, Welfengarten en het Schloss. De Herrenhauser-tuinen bevinden zich op het terrein van het kasteel van Hannover.

Het is mogelijk om de tuinen te verkennen, waaronder de barokke Grosser Garten, de Berggarten en de Welfengarten, evenals het historische Wilhelm Busch Museum, dat zich in de Grand Garden bevindt. Bezoek ook zeker even het paleismuseum, dat zich aan de oostelijke rand van de Herrenhuser-tuinen bevindt.

Neues Rathaus

Als je van geschiedenis houdt, wil je misschien wat tijd doorbrengen in het Neues Rathaus in Hannover. Dit historische gebouw opende zijn deuren in 1913, maar het verleden van de stad dateert van ver daarvoor. Wilhelm II had een hand in de bouw en je kunt overblijfselen van de oude stad van de stad zien op een kaart of maquette in het nieuwe stadhuis. Hannover heeft twee stadhuizen, waarvan er één meer dan 100 jaar oud is. De rode steen en het verbazingwekkende vakmanschap maken het een must om te bezoeken in Hannover.

Het Neues Rathaus is een indrukwekkend gebouw dat de thuisbasis is van het stadsbestuur en de zetel van de burgemeester van de stad. Het gebouw organiseert ook tentoonstellingen en evenementen voor officiële bezoekers. Als je het Neues Rathaus bezoekt, zorg er dan voor dat je de spectaculaire koepel bekijkt. Via een diagonale lift kunnen bezoekers van de ene verdieping naar de andere, waardoor ze alle belangrijke overheidsfuncties van de stad vanuit een heel ander perspectief kunnen bekijken.

Op 20 juli 1913 werd het Nieuwe Stadhuis ingehuldigd. Het gebouw heeft een kasteelachtige uitstraling en is ontworpen door Wilhelm II. U kunt een ritje maken met de glazen vloerlift die de koepel bestijgt en genieten van een heerlijke maaltijd. U kunt ook dineren in de bistro Garden Hall, waar elegante gerechten worden geserveerd. De beroemde koepellift van de stad bevindt zich ook in het Maschpark.

Het Neues Rathaus is een historisch gebouw tegenover het kunstmatige meer van de stad, Maschteich. Het gebouw heeft een koepelvormige koepel die zich in het midden van het gebouw bevindt. De koepel is zichtbaar door een glazen raam aan de bovenkant van de centrale trap. Een ander detail is uitgehouwen in de centrale trap. De linker- en rechterkant zijn versierd met gebeeldhouwde stenen trapleuningen.

Het Sprengel Museum is een belangrijk cultureel centrum in Hannover. Het Sprengel Museum werd in 1979 opgericht nadat chocoladefabrikant Bernhard Sprengel zijn collectie moderne kunst schonk. De collectie van het Sprengel Museum omvat werken van Pablo Picasso, Paul Klee en de expressionistische groepen Der Blaue Reiter en Die Brucke. Het Sprengel Museum toont ook werken van Fernand Leger, Max Ernst en Max Beckmann.

Aegidienkirche

Als je van plan bent om de Aegidienkirche in Hannover te bezoeken, zijn hier enkele dingen die je moet weten. De kerk werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd niet herbouwd. De ruïnes in oorlogstijd dienen als een gedenkteken voor degenen die tijdens het conflict zijn omgekomen. De kerk bevat ook een vredesklok. Hannover heeft een zusterstad met Hiroshima, en het is een geweldige plek om je respect te betuigen aan de slachtoffers van deze gruwelijke gebeurtenis.

Bezoekers kunnen de parken en bossen van de stad verkennen door fietsen of wandelschoenen te huren. Er is ook een eigen boekwinkel en een bibliotheek, waar u meer te weten kunt komen over de uitgelichte artiesten. U kunt ook dineren op een groot terras aan de rivier. Tijdens de zomermaanden kunt u heerlijk eten in een prachtige tuin. En als je een zoetekauw bent, zijn er restaurants die een zonnedek hebben waar je heerlijk kunt loungen.

De Aegidienkirche werd gebouwd in de 12e eeuw en was ooit de grootste aanbiddingsplaats in de stad. Helaas werd het tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en nooit herbouwd. Als u de tijd heeft, moet u ook zeker een bezoek brengen aan het Leine Palace, dat de thuisbasis is van het staatsparlement van Nedersaksen. Elke zaterdag wordt er ook een kleurrijke rommelmarkt gehouden. Het gebied is de perfecte plek om de aandacht van de lokale bevolking te trekken.

Een bezoek aan de Aegidienkirche in Hannover zou op je lijst van dingen om te doen in Hannover moeten staan. Als je een geschiedenisfanaat bent, is dit een must-see. De kerk heeft een ontwerp uit de Tweede Wereldoorlog en is uniek in Europa. U kunt het museum bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van Hannover.De Maschsee is een andere belangrijke attractie, met een schilderachtig kunstmatig meer in het stadscentrum.

Maschsee

Als u op zoek bent naar een prachtige plek om te bezoeken in Hannover, dan is een bezoek aan de Maschsee in Hannover misschien de perfecte plek voor u. Dit kunstmatige meer is het grootste van Nedersaksen en beschikt over een enorme oppervlakte. Het is een geweldige plek om watersporten te beoefenen en een ontspannende wandeling te maken. Het meer herbergt ook een aantal waterparken en openbare kunstinstallaties.

Een bezoek aan de Maschsee in Hannover vereist een bezoek aan het Museum voor Kunst en Geschiedenis van de stad. Dit museum herbergt werken van kunstenaars uit alle tijdperken en media. De kunstcollectie toont zowel werken uit het expressionistische tijdperk als modernere werken. Bovendien kunnen bezoekers ook de kunstcollectie bekijken in het Hanover City Museum of Art, met werken van kapitalistisch-realistische kunstenaars Gerhard Richter, Sigmar Polke en Bernhard Richter.

Het project om de Maschsee te vullen is meer dan tien jaar geleden gestart. Hoewel het toen niet mogelijk was, beschikte de stad Hannover nog over de nodige financiering. In januari 1933 werd het door de nazi-partij gunstig geacht, omdat het de werkloosheid zou helpen verminderen. Omdat werkloosheid een centraal thema was in de nazi-propaganda, keurde de gemeenteraad het project goed. Het project werd voltooid in 1935.

Marktkirche en andere hoogtepunten in de stad

Een bezoek aan de Marktkirche in Hannover is een must op je reisschema als je deze historische Duitse stad bezoekt. Het is de grootste lutherse kerk van de stad en een icoon van de Duitse hoofdstad. Deze kathedraal werd gebouwd tussen 1349 en 1359, waarvan de fundamenten dateren uit de Romaanse kerk van rond 1125. Hoewel ze tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd beschadigd, werd de kerk herbouwd en is nu een herkenningspunt van Hannover. Gelegen nabij het centraal station, biedt de kerk ook regelmatig rondleidingen.

Een ander historisch gebouw in Hannover is het Georgenpalais. Oorspronkelijk gelegen aan de Waterlooplatz, herbergt dit grootse paleis nu het Wilhelm Busch-museum. Het bevat collecties in vier categorieën: natuurlijke historie, etnologie en schone kunsten. Het museum is een van de grootste in Noord-Duitsland en herbergt collecties uit vele perioden. U kunt ook het interieur van het museum bezichtigen, dat veel fascinerende stukken herbergt. Het museum is open voor het publiek en heeft een permanente tentoonstelling van kunst welke meer dan de moeite waard is!

Relevante artikelen

Recente artikelen