Cultuur en historie in het aan de Rijn gelegen Keulen

Relevante artikelen

Een bezoek aan Keulen in Duitsland is een must voor diegenen die de stad aan de Rijn willen bezoeken. De hooggotische kathedraal is een 2000 jaar oud monument met een verguld middeleeuws reliekschrijn. Terwijl je hier bent, kun je een weids uitzicht op de rivieroever van de stad zien en stoppen bij het Museum Ludwig om 20e-eeuwse kunst te zien. U kunt ook een bezoek brengen aan het Romeins-Germaans museum, dat oudheden uit de Romeinse tijd herbergt.

Er zijn veel musea in Keulen om te bezoeken, wat een essentieel onderdeel is van elk bezoek aan de stad. Een van de meest indrukwekkende is het Ludwig Museum, dat enkele van de belangrijkste kunstwerken van Picasso herbergt. U kunt ook een bezoek brengen aan het Wallraf-Richartz Museum en het Kolumba Museum, waar fascinerende kunstwerken te zien zijn. U kunt zelfs een hele avond door de straten van de oude stad slenteren, de sfeer opsnuiven en de architectuur in u opnemen.

Als je een liefhebber van kunst bent, is er een museum naar jouw smaak. Het museum Ludwig herbergt veel werken van hedendaagse en klassieke Duitse kunstenaars. Er is ook een 18e-eeuwse kast van chinoiserie. Bovendien is de archeologie van de stad een must om te bezoeken, dus mis het niet. Het is een van de meest indrukwekkende musea in Duitsland.

Als je in Keulen bent, mag je de historische kathedraal niet missen, de meest populaire bezienswaardigheid in de stad. De twee gotische torenspitsen zijn zwart van de industrie en het weer, en de kathedraal is de meest bezochte bezienswaardigheid in Keulen. U zult waarschijnlijk ook een rondleiding door de kerk willen maken. Ga daarna naar de St. Martin’s Cathedral voor een prachtig uitzicht over de stad.

De kathedraal is een populaire plek voor kerstmarkten in Keulen. Er zijn er tientallen in de stad. De meeste zijn voorzien van handgemaakte producten. Als je van kunst houdt, wil je ook het Rheinpark bezoeken. Dit park is perfect om te wandelen en te ontspannen, en is een must voor kunstliefhebbers. Het museum ligt aan de zuidelijke rand van de stad en is een populaire toeristische bestemming.

Toch valt er nog zoveel meer moois te beleven in deze historische stad – en een aantal hoogtepunten hebben wij alvast voor je op een rij gezet!

St. Maria im Kapitol

Als u een reis naar Keulen plant, moet u zeker een bezoek brengen aan St. Maria im Kapitol, een prachtige romaanse kerk uit de 11e eeuw in de oude binnenstad, de wijk Kapitol-Viertel. De naam is afgeleid van de Romeinse tempel uit de eerste eeuw, gewijd aan de Capitolijnse Triade, die op dezelfde plek als de kerk werd gebouwd.

De St. Maria im Kapitol is een van de grootste en mooiste kerken van Keulen. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en heeft een imposante Romaanse gevel. Binnen kun je prachtig bewerkte houten deuren zien die dateren uit het jaar 1060. Aan de buitenkant van de kathedraal kun je het kruisbeeld van de pest uit het jaar 1304 bewonderen.

De crypte van de kerk is een fascinerend onderdeel van de geschiedenis van de stad, en de unieke fotodeur van de kerk was een belangrijk kunstwerk. Een uitgebreide cross-range studie van de deur was nodig om de betekenis ervan volledig te begrijpen. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden, waaronder bouwgeschiedenis, epigrafie en archeologisch onderzoek, onderzochten het schilderij in detail. De bevindingen onthulden nieuwe inzichten in de beelddeur en de betekenis van dit icoon in de stad.

Tijdens een bezoek aan de St. Maria im Kapitol, mag u de kans niet missen om de indrukwekkende Romaanse deur te bekijken. De houten deuren zijn gebouwd op de plaats van een voormalige Romeinse tempel gewijd aan de Capitolijnse Triade. In de crypte zijn de fundamenten van de kerk uit de eerste eeuw te zien. De ruïnes van de tempel zijn te zien in de crypte.

Bezoek de Flora en Botanische Tuin

Als u Keulen bezoekt, kunt u overwegen een bezoek te brengen aan de Flora und Botanical Garden Köln, een formeel gemeentelijk park en een botanische tuin naast de dierentuin van de stad. De tuin is op nagenoeg elke dag van de week gratis toegankelijk. De planten zijn een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Er zijn tal van redenen om de Botanische Tuin van Keulen te bezoeken. De eerste is de enorme omvang van de plaats. De tuin is een plek om te leren over de evolutie van planten en hun verschillende toepassingen. U zult versteld staan ​​van de rijke geschiedenis van cacao, inclusief het gebruik ervan in Europa en Midden-Amerika. De tweede reden om de Botanische Tuinen in Keulen te bezoeken, is om het chocolademuseum te zien, waar u veel historische advertenties kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de oprichter.

De botanische tuin van Keulen is het oudste openbare park in de stad. Gelegen in het noordoostelijke deel van de stad, is de tuin in de loop der jaren in omvang gegroeid. Het is de thuisbasis van meer dan duizenden soorten planten. De belangrijkste attractie van de botanische tuin van Keulen is het Palmhuis, waar vele soorten tropische planten te vinden zijn. Naast de prachtige planten, organiseren de Botanische Tuinen van Keulen ook veel verschillende evenementen, waaronder bruiloften, jubileumvieringen en conferenties.

De Flora in Keulen is een indrukwekkend complex met meer dan tienduizend verschillende soorten. U kunt het Palm House en de tropische kassen bezoeken, of ontspannen en genieten van de bezienswaardigheden. Er is ook een nieuw gebouw dat in 2014 is geopend na een renovatie van drie jaar. Dit gebouw wordt nu gebruikt voor concerten, conferenties en sociale evenementen. De botanische tuin van Keulen is een populaire locatie geworden voor bruiloften, verjaardagsfeestjes en andere vieringen.

Bezoekers van de Botanische Tuin kunnen meer te weten komen over planten en bomen in Keulen door het Chocolademuseum binnen te stappen. Het museum biedt ook regenwoudexposities, cacaoplanten en historische toepassingen voor de cacaoplant. De geschiedenis is fascinerend en zeker een bezoek waard als je de stad bezoekt. Een uitstapje naar de Flora is een van de leukste dingen om te doen in de omgeving.

Bezoekers kunnen de botanische tuinen van de stad te voet, op de fiets of te voet verkennen. De tuin is een populaire bestemming voor bruiloften en jubilea. De Botanische Tuin van Keulen is open voor het publiek en gratis te bezoeken. U kunt de botanische tuin in Keulen bezoeken, evenals de Flora, een speciale evenementenlocatie. Het is een bezoek waard als je van planten houdt en geïnteresseerd bent in bloemen en planten.

Ludwig Museum

Als je een kunstliefhebber bent, is een bezoek aan het Ludwig Museum in Keulen zeker een must. Het museum herbergt enkele van de beste collecties moderne en hedendaagse kunst. Je vindt er werken uit het surrealisme, popart en abstract expressionisme. De collectie van Picasso is een van de grootste in Europa en omvat enkele honderden van zijn beste stukken. Een bezoek aan dit museum is een must tijdens uw reis naar Keulen.

Het Ludwig Museum is een must om te bezoeken als je in de buurt bent. Het heeft een prachtige collectie moderne en hedendaagse kunst en is vernoemd naar de kunstmecenas Peter Ludwig. Het museum herbergt de op twee na grootste Picasso-collectie ter wereld. Het beschikt ook over ’s werelds grootste verzameling historische foto’s en camera’s, en een fantastische Amerikaanse pop-artcollectie. Als u van kunst houdt, vindt u in het Ludwig genoeg te waarderen.

Het Ludwig Museum is een van de belangrijkste musea van Europa. De collectie bevat het werk van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Het heeft ook een van de grootste collecties camera’s en foto’s, en een Amerikaanse pop-artcollectie. Het museum bevindt zich in de schaduw van de wereldberoemde Dom van Keulen. U kunt een dag of een middag doorbrengen met het bekijken van de prachtige collectie. De architectuur van het gebouw is verbluffend en je zult enkele van de beroemdste schilderijen uit de geschiedenis kunnen zien, evenals enkele van de meest invloedrijke moderne kunstenaars.

Het is de thuisbasis van de op twee na grootste Picasso-collectie ter wereld en de grootste collectie historische foto’s en camera’s. Daarnaast heeft het ook een prachtige collectie Amerikaanse popart. Je zult hier veel meesterwerken kunnen vinden en onvergetelijke herinneringen mee naar huis kunnen nemen. Zorg ervoor dat u het Ludwig Museum bezoekt voordat u vertrekt!

De uitgebreide collectie hedendaagse kunst is een van de hoogtepunten van de stad. Het museum toont werken van beroemde kunstenaars zoals Picasso en andere wereldberoemde kunstenaars. Als je een verzamelaar bent, is dit een belangrijk museum om te bezoeken. De tentoonstellingen zijn de moeite waard. Als je daar bent, zul je versteld staan ​​van de schoonheid van de kunst.

Hohenzollern-brug

De Hohenzollern-brug in Keulen is een van de meest romantische attracties van de stad. Stellen gooien hangsloten in de Rijn als symbool van eeuwige liefde. Bezoekers kunnen dit prachtige evenement bekijken vanaf het uitkijkplatform. Het is een van de mooiste bruggen ter wereld en is de tijd en het geld zeker waard. Gelegen nabij het centrum van Keulen, is deze pittoreske plek een must-see.

Tot voor kort was de Hohenzollernbrug een technisch wonder. Ooit waren er vier spoorlijnen. De brug was een drukke plek en elke dag passeren er bijna 1200 treinen. De brug staat bekend om zijn ansichtkaarten met uitzicht op de Dom van Keulen en heeft zelfs plaatsen waar koppels een liefdesslot kunnen achterlaten om hun nieuwe partner geluk te brengen. De historische Hohenzollernbrug werd na de Tweede Wereldoorlog herbouwd en is nu de meest gebruikte spoorbrug van Duitsland.

Tegenwoordig is de Hohenzollern-brug een van de populairste bezienswaardigheden van Keulen. Het is een zessporige spoorbrug met aan weerszijden fiets- en voetpaden. De leuningen zijn bedekt met kleurrijke liefdessloten en het is een populaire plek om elkaar te ontmoeten en een romantische nacht door te brengen. De Hohenzollern-brug was vroeger bekend als de kathedraalboog, maar werd in 1907 vervangen door de Hohenzollern.

De Hohenzollern-brug werd gebouwd tussen 1907 en 1911 en is een van de meest iconische bouwwerken van de stad. Dagelijks passeren bijna 1.200 treinen de brug. Het is de drukste spoorbrug van Duitsland. Vanaf de brug is het weidse uitzicht over Keulen de moeite waard. En hoewel het een historische plek is, moet u zeker de tijd nemen om de vele liefdessloten te bewonderen die daar zijn achtergelaten.

Als u een bezoek aan Keulen plant, is de Hohenzollern-brug een must-see. De brug is een ongelooflijke technische prestatie en heeft zes spoorlijnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de brug beschadigd door bommen en opnieuw opgebouwd. Het werd herbouwd in 1985, toen het aantal spoorlijnen was toegenomen tot vier en meer. De nieuwere brug heeft nog twee sporen en voetgangers- en fietspaden zijn handiger.

Het is een spoor- en voetgangersbrug en verbindt de stad met vele andere delen van Duitsland. De Hohenzollern-brug ligt op slechts een paar minuten lopen van de kathedraal van de stad. U kunt ook een bezoek brengen aan het vuurwerkfestival Kölner Lichter en de Hangslotbrug. De Hangslotbrug is een populaire bestemming in Keulen, de enige ter wereld met een gelijkaardige naam.

Bezoek de kathedraal in Keulen

Wanneer u in Keulen bent, is het absoluut noodzakelijk dat u de kathedraal bezoekt. De geschiedenis is enorm en je vindt het op veel toeristische snuisterijen. Behalve dat het een prachtig bouwwerk is, is de Dom van Keulen ook een uitstekende plek om een ​​panoramisch uitzicht over de stad te krijgen. Als je tijd hebt, kun je ook de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad en de Rijn.

De Dom van Keulen ligt in het hart van de stad. Hoewel het niet de meest adembenemende plek in Duitsland is, is het zeker een bezoek waard. Je kunt de gotische buitenkant verkennen en de 533 treden tellende wenteltrap naar de top beklimmen. Je kunt ook door de klokkentoren en spits lopen. Hoewel de wenteltrap in delen smal kan zijn, is het de moeite waard om hem persoonlijk te zien.

Het centraal station van de stad ligt op slechts een paar blokken van de kathedraal, en je kunt er naartoe lopen om een ​​geweldig uitzicht over de stad te krijgen. De Kölner Dome is het iconische monument van Keulen en de enige plek ter wereld waar je deze ongelooflijke architectuur kunt ervaren. Het is ook het centrum van de culturele scene van de stad, en veel mensen komen hier vanwege het prachtige interieur en de historische betekenis.

Je kunt de kathedraal bezoeken voor persoonlijk gebed, maar zorg ervoor dat je het schema van de kathedraal raadpleegt voordat je het bezoekt. Er zijn meerdere momenten van de dag waarop u de kathedraal kunt betreden. Ook al kun je gedurende deze tijd de mis misschien niet bijwonen, je kunt er nog steeds naar binnen gaan en het verkennen.

Rheinauhafen-wijk

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, is het Rheinauhafen-district van Keulen een uitstekende plek om te beginnen. De vele historische bezienswaardigheden van deze wijk dateren uit het Romeinse rijk. Je vindt er veel mooie huizen, geplaveide straatjes en unieke winkels. En het mooiste is dat er de afgelopen eeuwen niet veel is veranderd. U kunt meer zien dan alleen de beroemdste monumenten van de stad.

Het waterfrontcomplex in Keulen is herontwikkeld van een oude haven tot strakke, moderne gebouwen. Het uitzicht vanaf deze wolkenkrabbers is adembenemend. U zult genieten van een wandeling langs de boulevard aan het water na een bezoek aan de oude stad. Je vindt er een verscheidenheid aan restaurants en cafés, waaronder enkele aan de rivier. U kunt zelfs een ritje maken met de historische kabelbaan.

Een van de belangrijkste historische gebouwen van Keulen is de Dom van Keulen. Dit is een van de oudste kathedralen van Europa. Je kunt het zien vanaf de bovenste verdieping van het museum. Het is ook een geweldige plek voor een picknick. De nabijgelegen Rijn is een geweldige plek voor een wandeling langs de waterkant. Of je nu op zoek bent naar een romantische setting of een bruisend nachtleven, je zult kunnen genieten van de beste plekjes van de stad.

De volgende wijk om te bezoeken in Keulen is de Rheinauhafen. Dit deel van de stad was ooit een haven. Deze wijk is volledig gerenoveerd en is nu een bruisende wijk met strakke, moderne gebouwen en adembenemend uitzicht op de Rijn. Je vindt hier genoeg te doen. Het is ook een goed vervolg op de oude stad. En als je in goede conditie bent, kun je deelnemen aan tal van activiteiten in het park.

Het Beeldenpark van de stad is een uitstekende plek om gratis uit te checken. In dit park staan ​​verschillende sculpturen van Duitse kunstenaars. Je kunt het op elk moment van het jaar bezoeken en er zijn rondleidingen beschikbaar. U zult genieten van de sculpturale landschappen van het gebied. En als je geïnteresseerd bent in hedendaagse kunst, zul je gefascineerd zijn door de prachtige architectuur.

Een bezoek aan de oude binnenstad van Keulen

Voor een werkelijk unieke ervaring in het hart van Duitsland, overweeg dan om de oude binnenstad van Keulen te bezoeken. De oude stad dateert uit het Romeinse rijk en heeft prachtige geplaveide straatjes en leuke winkeltjes. De architectuur van dit deel van de stad is in de loop der eeuwen weinig veranderd, maar de schoonheid en charme zorgen ervoor dat u terug blijft komen voor meer. Als u op zoek bent naar een spannend en betaalbaar weekendje weg, dan is Keulen een uitstekende bestemming.

De oudste wijk van de stad is het oude havengebied, maar het is ook de thuisbasis van de nieuwste wijken van de stad. De Rijn, gelegen op de linkeroever van de Rijn, was ooit een actieve haven, maar tegenwoordig is het een bruisend stedelijk knooppunt. Het uitzicht vanaf de top van de Rijn is spectaculair, vooral bij zonsondergang. De oude stad herbergt tal van historische kerken en prachtige oude huizen, waarvan er vele nu kunstgalerijen, cafés en boetiekjes zijn.

Als extra attractie kunt u een rondleiding door de kathedraal maken. Als je al de tijd hebt genomen om de kathedraal te bezoeken, wil je waarschijnlijk het uitzicht vanaf de top van de torenspits zien. Het is een geweldige manier om uw dag in de oude stad af te sluiten. Als je al in de kathedraal bent geweest, zul je blij zijn dat je dat gedaan hebt. Je wordt beloond met een onvergetelijke ervaring!

U zult ook de Rijn willen bezoeken. Dit gebied is het modernste deel van de stad en bevat de kathedraal en vele andere bezienswaardigheden. De kathedraal ligt in het hart van de stad en is zeker een bezoek waard. Het is belangrijk om voorbereid te zijn om enkele uren in dit gebied door te brengen, aangezien de stad erg dicht en druk is. Houd hier rekening mee als je de oude stad gaat verkennen terwijl je daar bent.

De kathedraal is de beste plek om de geschiedenis van de stad te ervaren. Het is een iconisch monument dat de moeite waard is om 500 treden te beklimmen om er te komen. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen na een lange dag sightseeing. Het is de moeite waard om de middeleeuwse gebouwen en andere gebouwen te bezoeken, maar wees voorbereid op de steile wandeling de heuvel af.

Kolumba Museum

Het museum is gevestigd in een voormalige kerk en heeft een breed scala aan tentoonstellingen om te verkennen. Het Kolumba Museum is een van de oudste musea in Keulen en ligt naast het Wallraf-Richartz Museum. De collecties variëren van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Een interessante collectie vind je hier. Dit museum heeft ook een groot aantal werken van hedendaagse kunstenaars, waaronder die uit het Amerikaanse zuidwesten.

Het Kolumba-museum in Keulen heeft een verscheidenheid aan tentoonstellingen, waaronder moderne kunst en oude kunst. Het gebouw is prachtig ontworpen door Peter Zumthor en staat op de plek van een voormalige kerk.

De missie was om een ​​overzicht te geven van het culturele erfgoed van de stad en de collectie van het museum was een belangrijk aandachtspunt. Het museum was oorspronkelijk gevestigd in een middeleeuwse kerk, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door geallieerde bombardementen. De oorspronkelijke kapel werd later vervangen door een moderne, maar delen van de oorspronkelijke romaans-gotische structuur werden intact gelaten.

Het Kolumba Museum is gevestigd in een historisch gebouw dat ooit een gotische kathedraal huisvestte. De collectie kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance bevindt zich in een prachtige omgeving. De architectuur is doordrenkt met geschiedenis en is een van de oudste musea in Keulen. De naam van het museum is afgeleid van de naam van het gebouw, wat betekent dat het de ruïnes van St. Kolumba en de Madonna in Ruins combineert.

Het werd geopend in 1874 en is een van de oudste musea in de stad. Dit indrukwekkende gebouw herbergt een schat aan kunst en cultuur. De tentoonstellingen weerspiegelen de geschiedenis van de stad en de regio en worden vaak aangevuld met andere kunstwerken.

Sint-Gereonbasiliek

De basiliek is een van de twaalf Romaanse kerken in Keulen. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en door de paus verheven tot de status van kleine basiliek. De kathedraal werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd in de jaren 70 gerestaureerd.

De buitenkant van het gebouw bestaat uit een grote apsis en twee oostelijke torens. Het is omgeven door een klein park. Het interieur is gevuld met middeleeuwse mozaïeken en muurschilderingen. Het gebeeldhouwde hoofd van St. Gereon, gemaakt door de beroemde kunstenaar Iskender Yediler in 2002, is een van de meest herkenbare kenmerken van de kathedraal.

Als u van plan bent om Keulen te bezoeken, kunt u overwegen een bezoek te brengen aan de Basiliek van St. Gereon. Deze 11e-eeuwse kerk heeft een unieke tienhoekige koepel, de grootste in middeleeuws Europa. Het interieur van de kerk is gevuld met prachtige middeleeuwse mozaïeken en muurschilderingen, evenals het gebeeldhouwde hoofd van St. Geneon. Het schip en de veranda hebben ook zijkapellen.

Als een van de twaalf Romaanse kerken in Keulen is St. Gereon de meest excentrieke. Het begon als een laat-Romeinse kapel en evolueerde naar een enorm complex met een 10-zijdige koepel. De tienhoekige koepel en het verfijnde geribbelde gewelf zijn opmerkelijk mooi. Binnen kun je de prachtige glas-in-loodramen en het rood-en-gouden koepelplafond zien.

De kerk is een van de 12 Romaanse kerken in Keulen. Het was oorspronkelijk een kapel in de 11e eeuw. Tegenwoordig is het een groot complex bedekt met mozaïeken. De tienhoekige koepel, de grootste in middeleeuws Europa, wordt bekroond door een verbluffend ingewikkeld rood-en-gouden koepelplafond. Bezoekers moeten ervoor zorgen dat ze de tijd nemen om de basiliek persoonlijk te bezoeken.

Keulen herbergt vele Romaanse kerken. St. Gereon is een van de meest ongewone, maar nog steeds mooie. De tienhoekige koepel, de grootste in middeleeuws Europa, is een van de meest opvallende architecturale ensembles in de stad. Het rode en gouden koepelplafond is werkelijk spectaculair. Naast de prachtige façade, herbergt de Basiliek van St. Gereon ook veel beelden, waaronder die van Romeinse goden.

Naast de St. Gereon moet je ook de Kathedraal van St. Andrew’s zien. Dit is een Romaanse kerk uit de 10e eeuw en bevindt zich in de oude stad. Het apsisgewelf en de schilderijen van kruisen zijn adembenemend. U zult niet teleurgesteld zijn in de kathedraal van Keulen. Er zijn veel plaatsen om te bezoeken in Keulen.

Bezoek de Köln Triangle

De Köln Triangle is een van de meest iconische bouwwerken in de stad en staat gelijk aan het Empire State Building in New York. Met tientallen verdiepingen is het niet zo hoog, maar het is een toren die nog steeds bijdraagt ​​aan de skyline van de stad. Vanaf het uitkijkplatform, dat tijdens de warmere maanden voor het publiek toegankelijk is, kunnen bezoekers de Dom van Keulen en de Hohenzollernbrücke in vogelvlucht bekijken. Er zijn ook panoramische uitzichten op de rivier de Rijn en de oude binnenstad.

De kathedraal van de stad, of Kölner Dom, is een must voor elke bezoeker van Keulen. De 157 meter hoge kerk is de op twee na hoogste kathedraal ter wereld. De Kölner Dom, een gotisch meesterwerk, is een van de belangrijkste architecturale monumenten van Duitsland en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het hoogste punt trekt het dagelijks tot 20.000 bezoekers. De enorme gevel is de grootste van alle kerken ter wereld en het adembenemende uitzicht op de Rijn is een lust voor het oog.

De middeleeuwse gotische architectuur van de stad is een must-see. De oude Romeinse Schildergasse, waar koppels hangsloten bevestigen, is het oudste stadhuis van de stad. De gotische architectuur vormt een opvallend contrast met de moderne skyline.

De waterkant van de stad is ook een bestemming die je gezien moet hebben, met een mix van moderne kantoorgebouwen en woongebouwen aan de oevers van de Rijn. Het gebied herbergt ook tal van galerieën en cafés, en er zijn zelfs restaurants aan de rivier. Overdag organiseert de KlnTriangle het jaarlijkse carnaval. De beroemde Rheinauhafen is een ideale plek om te dineren, wandelen en te genieten van de bezienswaardigheden.

Ook de architectuur van de stad is indrukwekkend. In het historische centrum van de stad staat het oudste stadhuis ter wereld. In het centrum van de stad ligt de Alter Markt, een bruisend marktplein. Naast de kathedraal is de Alter Markt de plek waar de mensen van de stad elkaar ontmoeten en met elkaar omgaan. Op het centrale plein staat een groteske houten klok, de Platzjabbeck genaamd, die om het uur zijn houten tong uitsteekt.

Een bezoek aan de oude stad is een must bij een bezoek aan de stad. De oude binnenstad is een populair gebied en biedt een schat aan culturele bezienswaardigheden. Het Wallraf-Richartz-Museum is een geweldige plek om de geschiedenis en architectuur van de stad te ervaren. Ook als u op zoek bent naar een heerlijke maaltijd, is het museum een ​​bezoek meer dan waard!

Relevante artikelen

Recente artikelen