Waarom zou je een bezoek brengen aan Koblenz in Duitsland?

Relevante artikelen

Het kuuroord Koblenz, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een contrasterende mix van oud en nieuw. De stad heeft een levendig plein en een historisch fort. U kunt genieten van de parkachtige omgeving en de tuinen van het kasteel. De stad is ook de thuisbasis van St. Castor’s Church, gesticht in 836 na Christus. Het was hier dat het Verdrag van Verdun werd ondertekend dat het Karolingische rijk verdeelde.

Koblenz is een contrasterende mix van oud en nieuw

Verblijven in een gerenoveerd kasteel of museumzaal kan voelen als een echte museumervaring of een verblijf in een kasteel. De woning heeft gedeelde ruimtes zoals een keuken, badkamer en zelfs een wasmachine. De locatie is ook perfect, aangezien veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand liggen. De stad heeft een busstation vlakbij. Als u een lange reis naar Koblenz plant, kan deze accommodatie een ideale optie zijn.

De stad Koblenz heeft een rijke geschiedenis. Het werd in 1018 aan het aartsbisdom Trier gegeven en de aartsbisschop wordt met wereldlijke bevoegdheden toegeschreven. De stad werd in de zeventiende eeuw de officiële residentie van de keurvorst van Trier, maar Trier was nog steeds de religieuze zetel van de staat. In 1216 nodigde aartsbisschop Theoderich von Wied de Ridders van de Duitse Orde, ook bekend als de Duitse Orde, uit om hun hoofdkwartier op te richten. Dit werd bekend als de Duitse Hoek.

De stad Koblenz in Duitsland is een fascinerende mix van oud en modern. Het was ooit een driehoekige stad met sterke forten op de heuvels rondom de stad. De stad was ook belangrijk voor de wijnhandel en de mineraalwaterindustrie. De stad produceert ook papier, machines en boten. Königsbacher brouwerij is hier gevestigd. De stad heeft een belangrijke positie in de Rijnspoorwegen en is de thuisbasis van de kruising van de spoorlijnen Trier en Koblenz.

Het is een UNESCO-werelderfgoed

Koblenz, de oudste stad van Duitsland, ligt aan de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. De schilderachtige omgeving omvat wijngaarden, bossen en vier bergketens. Bezoekers zullen veel plekken vinden om van het buitenleven te genieten, waaronder de oude binnenstad. Koblenz is de thuisbasis van verschillende UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de oude binnenstad. De middeleeuwse straten van de stad zijn omzoomd met bloemperken, wat sightseeing tot een plezier maakt.

Het historische Ludwig Museum is gelegen nabij de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Vlakbij ligt het Deutsches Eck, waar in 1891 het opvallende standbeeld van keizer Willem I werd geplaatst. Ehrenbreitstein, het op één na grootste bewaarde fort van Europa, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en de Rijn. Dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn landschappelijke schoonheid en historische betekenis.

De stad was ooit het centrum van het Romeinse rijk, waar de helft van het rijk werd geregeerd. In de middeleeuwen strekte de macht van keizers uit Trier zich uit van Schotland tot Marokko. De gotische architectuur van de kathedraal van Trier behoort tot de oudste en mooiste van Duitsland en stamt uit de tijd van keizer Constantijn. Naast de kathedraal is de vroegmiddeleeuwse Codex Egberti opgenomen in het UNESCO Memory of the World Register.

Het Staatsmuseum van Koblenz herbergt uitgebreide historische en archeologische collecties. Er zijn ook verschillende galerijen gewijd aan fotografie, evenals een tentoonstelling over de geschiedenis van de stad. Liefhebbers van theater of muziek kunnen genieten van een barok dinerarrangement. Het Huis van Archeologie biedt ook een uitgebreid kunst- en cultureel programma. Het museum biedt Engelstalige rondleidingen. Het middeleeuwse en vroege industriële verleden van Koblenz is ook het ontdekken waard.

Het is een kuuroord

Voor wie van een kuurvakantie houdt, biedt Duitsland verschillende mogelijkheden. Van romantische architectuur tot wijnregio’s van wereldklasse, dit kuuroord heeft het allemaal. Naast spabehandelingen biedt de regio ook prachtige zandstranden en een prachtig landschap. Naast ontspannen in de kuuroorden, biedt Koblenz een scala aan andere activiteiten en attracties. Hier zijn enkele tips om uw verblijf zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Een bezoek aan Koblenz is een unieke ervaring, met veel plaatsen om te bezoeken en dingen te doen. Het maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed, het Boven Midden-Rijndal. Het heeft een breed scala aan attracties en activiteiten, waaronder de Rijnkastelenroute, die zich 118 mijl langs de oever van de Rijn uitstrekt van Bingen tot Rolandsbogen. Een wandeling langs het pad duurt ongeveer vijf uur, terwijl een bezoek aan het historische uitkijkpunt Denkmal Rittursturz ongeveer een halve dag duurt.

Een manier om geld op uw verblijf te besparen, is door een hotel met een zwembad te kiezen. In Koblenz zijn hotels met zwembaden vaak gratis en gunstig gelegen ten opzichte van veel van de attracties. Bovendien bevinden ze zich op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Dus zelfs als u met kinderen reist, zal zwemmen u helpen te ontspannen en hen bezig te houden. Bovendien zijn er geen kosten voor de activiteit, dus je kunt met het hele gezin naar Koblenz komen.

Het heeft een levendig plein

Am Plan Square is een populaire locatie voor evenementen, festivals en winkelen in Koblenz. Dit voormalige marktplein, de toernooilocatie en het stadhuis hebben een belangrijk architectonisch erfgoed. De torenhoge “Liebfrauenkirche” is de thuisbasis van het kantoor van de commandant en een fontein uit 1806 is een hoogtepunt van het plein. Het is een levendige plek om de lokale bevolking te ontmoeten en souvenirs te kopen.

Een levendig plein is een centrale ontmoetingsplaats voor Koblenzers, die graag wandelen en wandelen in de omgeving. De slechts enkele jaren geleden voltooide Moezelroute is een van de meest populaire wandelroutes. Maar voor de lokale bevolking is de meest populaire activiteit een wandeling langs de rivierterrassen en de Promenade. Als het weer warm genoeg is, trekken mensen naar de oevers van de rivier om te genieten van lokale wijn en bier. Boottochten zijn ook leuk tijdens de warmere maanden.

Een fontein in het midden van de Jesuitenplatz is een mijlpaal. Het staat bekend als de Schangelbrunnen-fontein en is vernoemd naar een jongen die over het standbeeld gebogen zit. Het spuugt een stroom water over de binnenplaats, waardoor het een populaire plek is om een ​​middag door te brengen. De lokale bevolking doet afstand van de fontein, maar ze kijken niet uit naar toeristen die nat worden.

Het heeft een kabelbaan

De stad Koblenz in Duitsland heeft een uniek kabelbaansysteem dat de Rijn oversteekt. De Koblenz-kabelbaan, of BUGA, is een nieuw driedraads kabelbaansysteem dat het Rijndal verbindt met het plateau voor de vesting Ehrenbreitstein. Het is de eerste kabelbaan in Duitsland en zal naar verwachting blijven werken totdat Unesco het gebruik ervan in 2013 goedkeurde.

De kabelbaan in Koblenz is het nieuwste voorbeeld van innovatie in het openbaar vervoer. De kabelbaan is de nieuwste vorm van vervoer in de regio en biedt een spectaculair uitzicht. Het systeem is ontworpen om gemakkelijk openbaar vervoer naar de stad te bieden identiteiten. De kabelbaan is toegankelijk voor alle gebieden, ook woonwijken.

De kabelbaan van Koblenz steekt de Rijn en de Moezel over. Het fort Ehrenbreitstein van de stad ligt aan de andere kant van de rivier. Deze samenvloeiing heeft historische betekenis in Duitsland. De Duitse Orde arriveerde hier in 1216 en in 1897, negen jaar na de dood van de keizer, werd op deze locatie een standbeeld van keizer Wilhelm I opgericht. Het beeld was doordrenkt met imperialistische iconografie en had tot doel de Duitse nationalistische ijver aan te wakkeren.

Het is een geweldige plek voor kinderen

Er zijn veel activiteiten in Koblenz voor kinderen, dus je hoeft niet je hele reis rond deze activiteiten te plannen. Koblenz is geen grote stad, maar het is dichtbij genoeg om te voet of met de fiets te verkennen. Fietsen is populair in Koblenz en er zijn verschillende fietsroutes die je door de stad leiden. U kunt ook gebruik maken van het openbaar vervoer om de stad te verkennen.

Als je Koblenz voor het eerst bezoekt, wil je je kinderen zeker meenemen naar het DB-museum. Er zijn veel gratis activiteiten voor kinderen en het museum zelf is gevestigd in een oude winkel waar treinen werden gerepareerd. Je vindt er meer dan 2000 treinmodellen. Kinderen kunnen ook meer leren over de geschiedenis van treinen door een treinreis te maken en het DB-museum te verkennen.

Het stadscentrum is een uitstekende plek om uw reis te beginnen met een bezoek aan de Jesuitenplatz, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanaf hier kunt u de omliggende gebouwen verkennen. U kunt ook het stadhuis bekijken, dat vroeger een jezuïetencollege was. Het heeft koepelvormige torens en doorgangen. En het is een geweldige plek om uw kinderen mee te nemen voor een romantische date night.

Relevante artikelen

Recente artikelen