Neurenberg: De meest bijzondere hoogtepunten in kaart gebracht

Relevante artikelen

Als u een reis naar Beieren plant, moet u zeker Neurenberg bezoeken. De stad is de op een na grootste van Beieren. Met bijna een half miljoen inwoners is het de veertiende grootste stad van Duitsland. Het heeft zelfs verschillende attracties die je niet mag missen als je in Neurenberg bent.

Een bezoek aan het historische centrum is een must als je in Neurenberg bent. Naast de indrukwekkende architectuur biedt de stad ook volop mogelijkheden om de lokale cultuur en keuken te ervaren. Neem de tijd om de bekende Hauptmarkt te bezoeken, waar u de 14e-eeuwse ‘Prachtige Fontein’ vindt. De sierlijke fontein is versierd met beelden, figuren en gouden ringen. Een bezoek aan de markt tijdens de kerstperiode geeft je de kans om enkele van ’s werelds meest populaire braadworst en peperkoeken te proeven.

Het museum van Neurenberg is een van de populairste attracties van de stad. Het beschikt over een ongelooflijke collectie middeleeuwse en hedendaagse kunst, waaronder Europese, Amerikaanse en Aziatische kunst. Bezoekers kunnen de collecties van wetenschappelijke instrumenten, boeken, kleding en prehistorisch archeologisch speelgoed van het museum verkennen. Er is zelfs een grote tentoonstelling van Rembrandts zelfportret met grote ogen en een portret van Albrecht Durer van zijn moeder. Het schilderij van laatstgenoemde is een van de oudste in Duitsland en je kunt het zelf proberen om te zien of je wilt.

Voor geschiedenisliefhebbers is er een museum gewijd aan de nazi’s. Het beruchte ziekenhuis van Neurenberg is een oud privéziekenhuis dat toebehoorde aan het Heilige Roomse Rijk. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar herbouwd in de jaren vijftig. Tijdens de feestdagen is een bezoek aan het museum een ​​uitstekend idee. Tijdens de feestdagen kun je ook mooie kerstversieringen kopen. En als u op zoek bent naar een iets meer ontspannen activiteit, kunt u altijd een kijkje nemen op de vele markten en kraampjes.

Een andere plek om te bezoeken in Neurenberg is het stadsmuseum. Het beroemde Neues Museum biedt kunstwerken en architectuur en is een must voor kunstliefhebbers. Naast musea zijn er ook historische bezienswaardigheden en mooie bars. Je moet ook proberen de bovengenoemde websites te bekijken om te zien welke plaatsen de meeste geschiedenis hebben. Als je geen museum wilt bezoeken, kun je ook een bar of een club bezoeken.

De musea en gedenktekens van de stad zijn een bezoek waard. Het Holocaust Memorial brengt een eerbetoon aan de slachtoffers en toont de gruwel van het naziregime. Je kunt ook het oude verzamelterrein van de nazi-partij, de onvoltooide congreszaal, het Neurenberger Trials Museum en het Justitiepaleis zien, waar het beruchte proces plaatsvond. Het is de moeite waard om langs de musea te gaan als je in de buurt bent.

Toch is er nog zoveel meer moois te ontdekken in Neurenberg. In dit artikel ontdek je een aantal van de leukste dingen om te doen in deze historische Duitse stad.

Het speelgoedmuseum van Neurenberg

Een bezoek aan het speelgoedmuseum van Neurenberg is een geweldige manier om een ​​middag door te brengen. Deze stad in Beieren herbergt een van ’s werelds grootste speelgoedmusea. De exposities tonen de culturele geschiedenis van speelgoed van de oudheid tot heden. Het museum is een must-see, en is een geweldige plek om te bezoeken als je in de buurt bent. Dit is een uitstekende plek voor gezinnen om samen te bezoeken, en je zult een onvergetelijke ervaring hebben.

Speelgoed bestaat al eeuwen in Neurenberg, van de middeleeuwen tot het industriële tijdperk. Elk jaar wordt hier de internationale speelgoedbeurs van Neurenberg gehouden. Het Speelgoedmuseum bevindt zich in de oude binnenstad van de stad, op slechts een steenworp afstand van het marktplein. De collectie speelgoed is indrukwekkend en het museum werd in de 20e eeuw opgericht. De exposities benadrukken de artistieke aspecten van speelgoed en laten bezoekers hun kindertijd herbeleven.

De geschiedenis van speelgoed in Neurenberg is fascinerend. Hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest, heeft ze een diepe band met de productie van speelgoed. Het speelgoedmuseum van Neurenberg bevindt zich in het stadscentrum en bevat een eclectische collectie van voor- en naoorlogs speelgoed. Er is ook een speciaal kindergedeelte voor jonge bezoekers.

Een bezoek aan het speelgoedmuseum van Neurenberg is een prachtige manier om de geschiedenis van speelgoed te ervaren. In het stadscentrum kun je naoorlogs speelgoed ontdekken en genieten van een breed scala aan naoorlogs speelgoed. Als alternatief kunt u gewoon genieten van de tentoonstellingen van modern speelgoed. Een bezoek aan het Speelgoedmuseum is een geweldige manier om de geschiedenis van speelgoed in de stad te ontdekken. Een reis naar deze stad zal zeker een plezierige ervaring zijn!

Naast de tentoonstellingen van naoorlogs speelgoed, toont het museum ook een deel van de geschiedenis van speelgoed in de regio. De collectie oud speelgoed is vooral opmerkelijk omdat ze gemaakt zijn van materialen die destijds voorhanden waren. De geschiedenis van het ontstaan ​​van speelgoed in Neurenberg is een fascinerend verhaal. Als je een gevoel van nieuwsgierigheid hebt, kun je een aantal verschillende soorten speelgoed vinden waarvan je nooit had gedacht dat ze bestonden.

De collecties van het museum zullen u verbazen over de verschillende soorten speelgoed waarmee kinderen spelen. Sommige speelgoed is zo oud dat ze zijn gemaakt met precies wat de maker bij de hand had. Dan vind je in de tentoonstellingen wat modern speelgoed, gemaakt van materialen die destijds in de omgeving verkrijgbaar waren. Je zult merken dat sommige van het oude speelgoed zeer interessante en leuke verhalen hebben die je kunt lezen op basis van hun inhoud.

Neurenberg Trials Memorial

Een bezoek aan het Neurenberg Trials Memorial leert u over een tragische gebeurtenis in de geschiedenis van het internationaal recht. De tentoonstelling bevindt zich in de stad Neurenberg en is gebaseerd op de principes van het proces die vervolgens zijn aangenomen door het Internationaal Strafhof in Den Haag. De gekozen rechtszaal voor de processen werd sterk beïnvloed door verschillende factoren. Het politieke akkoord tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie was bijvoorbeeld nodig om het proces in de bezette zone te houden, en de locatie van de stad was het meest geschikt voor de door de Amerikanen geleide bezetting.

Het is eenvoudig om naar het Neurenberg Trials Memorial te gaan. Het monument bevindt zich ten westen van het stadscentrum, aan een belangrijke verkeersader. Zodra u aankomt, loopt u ongeveer 15 minuten naar de rechtszaal. Het museum is relatief goedkoop en goed bereikbaar. De site ligt op 1,6 km van de zuidwestelijke rand van de stadsmuren en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het museum heeft een museum en is open voor bezoekers, en tickets zijn online verkrijgbaar.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Documentatiecentrum Nazi Party Rally Grounds, gelegen ten zuiden van het monument. Het Documentatiecentrum Neurenberg en de Congreshal zijn hetzelfde complex, maar worden gescheiden door een muur. Combinatietickets bieden u een gereduceerd tarief. Het Documentatiecentrum is een must-see als je in de stad bent. Voor de volledige tour kun je een combiticket kopen om ze allebei te zien.

Het monument staat vlakbij het metrostation U1 in het stadscentrum. Je kunt er ook wandelen. U moet echter vermijden om naar het monument te rijden. Er zijn weinig parkeerplaatsen in de omgeving. Het museum bevindt zich op dezelfde locatie als de proeven, waardoor het een goede plek is om een ​​bezoek te brengen als je in de buurt bent. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar het museum te rijden, daarom is het aan te raden om met het openbaar vervoer te komen.

Hoewel het museum een ​​groot complex is, is de parkeergelegenheid beperkt. Het gebied is relatief klein, waardoor het gemakkelijk te voet te bezoeken is.

Een bezoek aan de stadsmuren van Neurenberg

Een bezoek aan de stadsmuren in Neurenberg is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze Duitse stad. U kunt een wandeling over de muren maken of een busrit maken. Het is de moeite waard om de musea en kerken die de stad omringen te bezoeken. Onder hen is het prachtige Tucher-altaar, dat dateert uit 1440. Adam Kraft ontwierp ook twee mooie monumenten voor de kerk, waaronder een standbeeld van de apostel Petrus. Tijdens uw reis naar Neurenberg mag u de dagelijkse mis niet missen, die wordt gehouden in de in 1785-1806 gebouwde St. Elizabeth’s Church.

De muren van Neurenberg zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar en de middeleeuwse architectuur is nog steeds een fascinerend onderdeel van de geschiedenis van de stad. Het meest populaire gebied om uw rondleiding door de middeleeuwse stad te beginnen, is de Tiergartnertorplatz. Je kunt je tocht voortzetten door langs de vijf kilometer aan stadsmuren te lopen en te stoppen om de vele poorten en torens in je op te nemen. Vergeet na uw wandeling niet de tijd te nemen om de Frauentor te verkennen.

Naast de stadsmuren kunt u ook een bezoek brengen aan het Stadtmuseum, een museum gewijd aan het industriële verleden van de stad. U kunt een bezoek brengen aan de middeleeuwse Schöner Brunnen-fontein en de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tijdens de kerstperiode kunt u ook de beroemde kerstmarkt van de stad bezoeken. Ongeacht uw persoonlijke interesse vindt u een leuk en leerzaam bezoek aan Neurenberg.

U kunt ook de middeleeuwse stadsmuren van Neurenberg bezichtigen. Het grootste deel van het oorspronkelijke circuit van de stadsmuren werd gebouwd in de veertiende en vijftiende eeuw en versterkt in de 16e en zeventiende eeuw. De stadsmuren hebben vijf kilometer aan paden die leiden naar de vele poorten en torens van de stad. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de stad, dan is dit de plek voor jou.

Als u op zoek bent naar een gratis activiteit tijdens uw verblijf in Neurenberg, kunt u een wandeling maken door de stadsmuren. Deze middeleeuwse muren zijn de oudste overgebleven delen van de oude stadsmuren van de stad. Een bezoek aan de stadsmuren is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. De muren van de stad werden ooit gebruikt als verdedigingsmuur om aanvallers buiten te houden.

De stadsmuur werd gebouwd in de 15e eeuw en werd gebouwd ten zuiden van Laufer Tor. Het was niet ontworpen om de stad te beschermen tegen de vijanden van de stad, maar het was een geweldige plek om te wonen. De muur werd grotendeels op een heuvel gebouwd en was bedoeld om de stad tegen belegering te beschermen. U kunt rond de stadsmuren wandelen en vele historische bezienswaardigheden zien.

De Sint-Sebalduskerk

Een bezoek aan de St. Sebalduskerk is een uitstekende manier om het middeleeuwse verleden van de stad te zien. Dit is een van de oudste kerken in de stad en staat aan de Albrecht-Dürer-Platz, direct voor het oude stadhuis. De binnenkant van de kerk is goed bewaard gebleven en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende stad. Het is open voor het publiek en is een geweldige plek om andere toeristen te ontmoeten.

Een bezoek aan de St. Sebalduskerk is een waardevolle ervaring. Het is de oudste stadsparochiekerk van Duitsland en dankt zijn naam aan de 8e-eeuwse kluizenaar die in de buurt woonde. De kerk was oorspronkelijk een Romaanse basiliek, met twee koren en twee torens. Het werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar herbouwd en heropend in 1957. Binnenin kun je de prachtige glas-in-loodramen zien en de uitgestrekte bogen van het dak bewonderen. Naast het prachtige interieur van de kerk is er een prachtig gesneden orgel, dat in de veertiende eeuw is gemaakt.

Gelegen tussen het bazaarplein en het kasteel, is de Sebaldus-kerk een middeleeuws gebouw dat zijn naam kreeg van een beroemde kluizenaar in de 8e eeuw. Gebouwd in de laat-romaanse stijl, had de kerk twee koren en twee zijbeuken. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kerk zwaar beschadigd, maar in 1957 werd ze gerestaureerd en heropend. Het interieur van de kerk bevat nog originele glas-in-loodramen. Het interieur van de kerk heeft enkele kunstwerken van Veit Stoss.

Van de vele bezienswaardigheden in de stad, is de meest indrukwekkende de Sebaldus-kathedraal, die dateert uit de 8e eeuw. De Sebalduskerk was oorspronkelijk een romaanse basiliek met twee koren. Het werd herbouwd in de 17e eeuw en werd geheiligd door de paus in 1425. Het interieur van de kerk heeft prachtige glas-in-loodramen, evenals werken van de Duitse kunstenaar Veit Stoss.

De St. Sebalduskerk is een van de oudste kerken van Neurenberg en dankt zijn naam aan een achtste-eeuwse kluizenaar genaamd ‘Sebaldus’. Het interieur van de kerk bevat glas-in-loodramen en het heiligdom van St. Sebastian. De meest opvallende kenmerken van het gebouw zijn de glas-in-loodramen in de kerk. Het herbergt ook een 14e-eeuws orgel.

De dierentuin van Neurenberg

Als je een natuurliefhebber bent, dan is een uitstapje naar de dierentuin van Neurenberg zeker iets voor jou! Deze dierentuin ligt in een bos en heeft een adembenemend landschap. Tijdens je tocht zie je oude bomen, zandstenen kliffen en een rivier. Als je de dierentuin gaat bezoeken, moet je van tevoren een kaartje boeken en wat lekkers met dierenthema in handen krijgen.

Een bezoek aan de dierentuin van Neurenberg is een geweldige manier om de dieren te zien, maar draag niets dat oncomfortabel is om in te lopen. Er zijn veel steile heuvels om te beklimmen en het terrein is niet vlak. Een bezoek aan de dierentuin tussen maart en mei bespaart u geld en zorgt ervoor dat u bij elk weer comfortabel kunt wandelen. Een bezoek aan de dierentuin in deze tijden helpt je ook om de hoge zomertemperaturen te vermijden.

Met een klein budget kun je de dierentuin van Neurenberg bezoeken. Hoewel de dierentuin buiten de stad ligt, is deze gemakkelijk bereikbaar per taxi of openbaar vervoer. Je kunt minder drukte verwachten, dus je kunt net zo goed buiten het seizoen gaan. Als je in de stad bent voor een Oktoberfest-feest, plan dan een bezoek aan de symfonie van het Oktoberfest in de dierentuin.

De dierentuin van Neurenberg is een geweldige plek om te bezoeken voor kinderen van alle leeftijden. Het is gelegen in het zuidoostelijke deel van de stad. De dierentuin is gemakkelijk te bereiken met de taxi of het openbaar vervoer. Er zijn verschillende restaurants en cafés in de omgeving. U kunt tijdens uw bezoek zelfs een aantal unieke cadeaus voor de kinderen kopen. Een uitstapje naar de dierentuin van Neurenberg is ook een leuke activiteit voor het hele gezin.

Een bezoek aan de dierentuin van Neurenberg is een uitstekend dagje uit voor het hele gezin. Deze dierentuin ligt in een afgelegen gebied buiten de stad, maar is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De dierentuin van Neurenberg is van maart tot mei open voor publiek, wat de goedkoopste tijd is om te gaan. Een bezoek aan de dierentuin in deze periode zal ervoor zorgen dat je een geweldige tijd kunt hebben en veel plezier zult hebben!

Een bezoek aan de dierentuin is een geweldige manier om de middag door te brengen. Tijdens je bezoek aan de dierentuin kun je ook zeekoeien sla zien eten. De dierentuin heeft ook honingkruipers met rode poten en giftige pijlkikkers. De dierentuin is het hele jaar open en trekt ongeveer een miljoen bezoekers per jaar. De dierentuin is een uitstekende plek om de kinderen mee te nemen tijdens uw verblijf in de omgeving.

Germanisches Nationalmuseum

Een bezoek aan het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de rijke culturele geschiedenis van Duitsland. Dit museum is opgericht in 1852 en bevat een rijke collectie Duitse kunst van de prehistorie tot heden. Als het grootste museum voor culturele geschiedenis van Duitsland kunt u hier veel fascinerende stukken verwachten. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van het museum. Als je naar Neurenberg reist, zorg er dan voor dat je dit museum bezoekt voordat je vertrekt.

Het Germanisches Nationalmuseum werd in 1852 opgericht om de culturele eenheid van het Duitstalige gebied te documenteren. Bezoekers kunnen de culturele diversiteit ervaren en leren over het Duitse volk en de cultuur door middel van de exposities. Voor een informatieve en interessante reis kunt u een audiogids kopen om meer te weten te komen over de geschiedenis van het gebied en de collecties van het museum.

Het Germanisches Museum is gelegen in het zuidelijke deel van het historische stadscentrum tussen de Kornmarkt en de Frauentormauer. Een bezoek aan het museum is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de culturele geschiedenis van de stad. Dit museum herbergt werken van de kunstenaar Albrecht Durer en de vroegste terrestrische wereldbol die er bestaat. Het herbergt ook de grootste verzameling historische muziekinstrumenten in Europa. Je kunt de hele dag doorbrengen met het verkennen van de exposities en het leren over de geschiedenis van deze geweldige stad.

Het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg is het grootste museum van de Duitse cultuur in het land. De collecties omvatten schilderijen, kunstwerken, wetenschappelijke instrumenten, speelgoed en zelfs een Romeins bad. Enkele van de hoogtepunten zijn een handbijl uit het stenen tijdperk, de gouden kegel van Ezelsdorf en een middeleeuwse wereldbol.

Het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg is een van de oudste musea in Midden-Europa. De collecties omvatten kunst uit verschillende perioden en culturen, wetenschappelijke instrumenten, speelgoed en andere items. Het museum is de thuisbasis van ’s werelds oudste aardbol. Tijdens uw bezoek kunt u de uitgebreide collectie voorwerpen van het museum verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van het land. Dit is een unieke culturele ervaring die een leven lang meegaat.

Het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg is een must-see voor elke reiziger naar Duitsland. U kunt dit museum bezoeken om meer te weten te komen over Duitse kunst en cultuur. Het museum herbergt ook een modern bijgebouw met de Weg van de Mensenrechten. Deze bevat onder meer de allereerste tentoonstellingen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het hele museum is een bezoek dan ook meer dan waard.

Een bezoek aan de St. Lorenzkerk

Een bezoek aan de St. Lorenzkerk in de middeleeuwse stad Neurenberg is een van de hoogtepunten van elke reis naar de Beierse hoofdstad. Het is de grootste kerk in de stad en werd gebouwd in de 14e eeuw. Oorspronkelijk was deze kathedraal gewijd aan Saint Lawrence, maar werd beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd toen gerestaureerd en is een van de belangrijkste lutherse kerken in Duitsland gebleven.

De kerk werd gebouwd rond dezelfde tijd als de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de Grote Markt. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste kerken in Neurenberg. Het bevat veel mooie en beroemde kunstwerken, waaronder de Annunciatie van Veit Stoss. De lichtstralen die de zaal binnenstromen zijn adembenemend en bezoekers zullen versteld staan ​​van hun schoonheid. Dit is een must-see bij een bezoek aan deze historische plek.

Het zaalkoor is een onderscheidend kenmerk van de kerk, samen met de tabernakel. Vroeger schonken rijke burgers schilderijen en sculpturen aan de kerk, en ze zijn nog steeds te zien. De kerk is ook versierd met glas-in-loodramen. Het grote schip en de hoge plafonds maken de kerk tot een prachtige ruimte. Overdag zijn er ’s middags orgel- en koorrecitals. Als je in de zomer in de stad bent, overweeg dan om een ​​rondleiding te maken naar de torens, de hoogste punten van de stad.

De kerk van St. Lorenz is gelegen in de buurt van St. Sebald en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw aan de grote markt. De kerk is een historisch monument in de stad en is een van de oudste en mooiste kerken in de omgeving. Je kunt de kerk bezoeken en de torens beklimmen om een ​​prachtig uitzicht op de oude stad te krijgen.

U kunt een bezoek brengen aan de St. Sebald-kerk en de St. Lorenz-kerk in Neurenberg. Dit is een van de belangrijkste kerken in de stad en ligt vlakbij de grote markt. De parochie St. Sebald bouwde ook een kerk, hoewel deze ouder was. Het was echter niet zo oud als die in de stad.

Deze middeleeuwse kerk in Neurenberg werd gebouwd in de 15e eeuw en was gewijd aan Sint-Laurentius. Het leed de grootste schade tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar werd in 1854 gereconstrueerd. De drie torens van de kerk zijn de beste plekken om te zien in de stad. De kerk is ook de meest populaire plek om de neogotische St. Lorenztoren te zien.

De Kaiserburg

Als u Neurenberg voor het eerst bezoekt, is een bezoek aan de Kaiserburg zeker op zijn plaats. Het is een oude keizerlijke stad en de op een na grootste stad van Beieren. Neurenberg, het historische centrum van het naziregime, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Hoewel het schade opliep, is het historische centrum minutieus gerestaureerd. Het Kaiserburgmuseum herbergt de werken van de meest beruchte nazi’s.

De Kaiserburg is een historisch kasteel in de wijk Altstadt, met een woonvleugel en een onlangs gerenoveerd kasteelcomplex. De weelderige ridders en keizerlijke zalen van het paleis werden ooit gebruikt als keizerlijke hoven, en nieuw gekozen keizers moesten hier hun eerste keizerlijke dieet houden. Er is ook een museum gewijd aan de militaire geschiedenis van het paleis, wat de verhoogde ligging van het kasteel in het Heilige Roomse Rijk verklaart. Een bezoek aan de Kaiserburg is ook een uitstekende manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad.

Een bezoek aan de Kaiserburg in Neurenberg is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in middeleeuwse geschiedenis. Het kasteelcomplex ligt op een heuveltop en binnen de oude muren van Neurenberg. De muren werden tijdens de middeleeuwen als de meest effectieve in Europa beschouwd. Toeristen kunnen een rondleiding krijgen door de keizerlijke appartementen en het originele 16e-eeuwse decor bewonderen. Het monument omvat een Romaanse dubbele kapel, gotische ornamenten en een biertuin.

De keizerlijke hal van de Kaiserburg heeft een indrukwekkende collectie schilderijen van beroemde kunstenaars uit Neurenberg. Het bevat ook een dubbele kapel in Romaanse stijl en displays van de regalia van de keizer. Een ander hoogtepunt van het museum is de keizerskroon, die boven het oudste topografische model van de stad zweeft. Het is een fascinerend gezicht om te zien, en bezoekers kunnen ook de legendarische militaire geschiedenis van het kasteel ontdekken door de diepe bron van de stad te verkennen.

Duitse Nationale Spoorwegmuseum

Als je van treinen houdt en graag meer te weten komt over hun geschiedenis, dan is een bezoek aan het Duitse Nationale Spoorwegmuseum in Neurenberge een must. In dit indrukwekkende museum zijn enkele van de beroemdste modellen ter wereld te zien. Je kunt ook een reis terug in de tijd maken en de treinen van vroeger zien. Bezoekers worden vervoerd naar het begin van de 19e eeuw en leren hoe de eerste passagierstrein begon en eindigde.

Het DB Museum is een van de beste plaatsen om de geschiedenis van het Duitse spoorwegsysteem te proeven. Het herbergt de eerste passagierslocomotief in het land en is de enige replica van het origineel. In 1835 reed de eerste trein tussen Neurenberg en Furth, over een afstand van zes kilometer. De collectie van het DB Museum omvat locomotieven en treinen uit alle perioden van de geschiedenis.

Naast de vele modellen herbergt het DB-museum een ​​replica van de eerste passagierslocomotief in Duitsland. In feite is er nog maar één echte versie van deze trein in de wereld. De eerste Duitse spoorlijn vertrok in 1835 en de reis duurde slechts vijftien minuten. Ondanks het gebrek aan prestige blijft het museum een ​​populaire attractie voor alle leeftijdsgroepen. Bezoek voor een suggestieve ervaring het DB Museum in Neurenberg.

Naast het DB Museum kunt u ook een bezoek brengen aan de locomotiefloods in Halle, waar enkele van de grootste modellen van de Deutsche Reichsbahn te zien zijn. Het bevat ook het DB Museum, dat een van de oudste technische geschiedenismusea in Europa is. Het is een mijlpaal in de Europese Route van Industrieel Erfgoed. Dus ga je gang en plan een reis naar de Duitse Nationale Spoorwegen om de geschiedenis van de spoorwegindustrie te ontdekken!

Relevante artikelen

Recente artikelen